Ebben a menüpontban csak általam kipróbált és családom asztalán fogyasztott recept kerül be.
1, Lángos ( Joghurtos )
Hozzávalók
- 1 kg Liszt
- 0,5 l joghurt vagy kefir
- 4 ek. olaj
- 1 ek. só
- 1 ek. cukor
- 2 tojás
- 1 cs. sütöpor
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztö vagy 2 csomag száritott
Elkészítés
A joghurtot a cukorral elkeverjük és meglangyosítjuk, majd felfutattjuk benne az élesztőt. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, beleütjük a tójást. Hozzáöntjük a joghurtos élesztőt és az olajat. Elkezdjük össze dolgozni a tésztát és hozzá adagoljuk a meglangyosított tejet.Sürü tésztát kell kapnunk. Egy ki olajazott nylonzacskóba tesszük és hütőben táróljuk. Felhasználás elött egy éjszakát pihenni hagyjuk.
Felhasználás
Mindig anyit veszünk ki a tésztából ahány adagra szükségünk van. A maradékot hütőben tároljuk.